EVENTUELL INKUBÁCIÓ – 2020-21

INKUBÁCIO-1-2
INKUBÁCIO-6-1
INKUBÁCIO-5-3
INKUBÁCIO-2-3
INKUBÁCIO-6-3
INKUBÁCIO-3-7
INKUBÁCIO-5-7
INKUBÁCIO-4-10
INKUBÁCIO-1-6
INKUBÁCIO-2-2
INKUBÁCIO-2-6
INKUBÁCIO-2-10
INKUBÁCIO-5-4
INKUBÁCIO-6-4
previous arrow
next arrow

 

1.Határtalan Design kiállítás díjazottainak kiállítása

2020 augusztus 29 – szeptember 11. között.

 

- Rémiás Szilvia - ékszertervező, 2018-ban végzett a MOME Moholy-Nagy Művészeti egyetemen, az ezüsttel kombinált clay gyurma különleges ékszercsaládjával a 2018 évi Határtalan Design kiállítás magyar díjazottja

volt ékszer kategóriában.

- Labus Lili - textiltervező, 2018-ban végzett a MOME Moholy-Nagy Művészeti egyetemen, a lengyel Strzemiński Academy of Art Łódź ösztöndíjasa, a 2018 évi Határtalan Design kiállítás magyar díjazottja volt textil kategóriában.

- Kollár Ágnes - textiltervező, 2019-ban végzett a Budapesti Metropolitan Egyetemen, a 2019 évi Határtalan Design kiállítás magyar díjazottja volt szintén textil kategóriában.

 


 

  1. Artist Encounters Vol2

2020 szeptember 14 – 19. között

 

Német és magyar ékszertervezők kiállítása immáron második alkalommal került megrendezésre az Eventuell Galériában.

Az ékszertervezők az “AWK Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst – Metallgestaltung, Hildesheim” volt hallgagatói, a Határtalan design kiállítás résztvevői voltak. Mindannyian jelentős nemzetközi repütációt mondhatnak magukénak.

Alvaro-Luca Ellwart - A tervező az ötvösképzés mellett filozófiát is tanult, amely a három darabos sorozatának kiindulópontját is jelentette. Munkájában Platón ideatanából merít, az ékszerek a kockát, mint absztrakt formát vizsgálják és annak különféle esztétikai percepcióit mutatják meg. A sorozatnak komoly konceptuális háttere van, így tárgyként vagy szoborként is felfogható. A masszív, feketére festett bronz a Corpus, az ember fizikai síkja, az ezüst a Spiritus, a lélek, míg az aranyozott acél az Animus, a szellem megfelelője.

Dagmar Christina Gerke - Az üveg és az emberi test interakcióján alapul a német művész sorozata. A kézzel fújt szokatlan formavilágú üvegtárgyak a képző- és iparművészet határán helyezkednek el és alkotójuk szándéka szerint a „változás” fogalmát ragadják meg. Egyértelmű funkciójuk sincs, ékszerként és szoborként egyaránt felfoghatók. Mindegyikük tapintásra késztet és többféleképpen is kézbe fogható, hordható, de bárhogyan is tekintünk rájuk, különleges a kapcsolatuk viselőjükkel.

Kocsor Eszter Sára - A kiállított ékszerek a drágakövek foglalási metódusát egy kortárs tárgyba helyezik át. A tervező eltúlozza a kő szépségét, megsokszorozza a látványát. Egy olyan ékszert gondolt ki, amelyről nem tudjuk levenni a szemünket, ami a kéz, a test, a fej folyamatos mozgásával újabb és újabb értékes, érdekes képeket ad. „Számomra a szépség az a pillanat, amikor önmagunkat, belső önmagunkat tisztán látjuk. Az ékszereimmel  tulajdonképpen saját magam keresem minél több irányból.

Jil Köhn - Elképzelt helyszíneken és a valóság megkérdőjelezésén keresztül egy különleges fantáziavilágba hívnak ezek az ékszerek. A felhasznált anyagok – fakéreg, gallyak, drágakövek – egyszerre tűnnek földinek és természetfelettinek. A nemesfémek és a különféle kompozit anyagok segítenek megteremteni a valóság és a képzelet közt feszülő kontrasztot. A megszülető tárgyak természetesnek tűnnek – csak épp nem ezen a bolygón. Távoli világok ereklyéi, amelyek földi pillanatokat ékesítenek.

 

A kiállítás az Ékszerek Éjszakája rendezvénysorozat része volt.


 

3.Tükör a tükörben 

Kocsor Eszter Sára ékszertervező művész kiállítása

2020 szeptember 20 - október 4 között.

 

Kocsor Eszter Sára (ékszertervező művész)

1991-ben született, tanulmányait a MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a hildesheimi HAWK Művészeti Főiskola (Hochschule für angewandte Wissenschaft

und Kunst) Prof Georg Doblernél végezte.

Jelentős hazai és nemzetközi kiállításokon vett részt, mint pl. Los Angeles, Palm Beach, New York, Chicago, München, Barcelona, Lipcse, Valencia, Budapest; művei külföldi gyűjteményekben szerepelnek.

Fontos szakmai kiállításokon vett részt, fontos díjakat mondhat magáénak, többek között Legnica Ékszer Fesztivál, JOYA Barcelona, melyre kiállítóként beválogatták; meghívást kapott a new yorki MMAD about jewellery kiállításra 2020-ban.

 

A kiállítás az Ékszerek Éjszakája és a  Budapest Design Week rendezvénysorozat része volt.


 

  1. AN-DANI kollekció - Kesserű Andrea iparművész művész és down szindrómás fia kollekciójának kiállítása

2020 október 4 – 14. között.

 

A finom, pasztelles, ultramodern formájú kollekcióval Kesserű Andrea többek között down szindrómás fiával, Danival megkezdett társadalomérzékenyítő és formáló tevékenységüket mutatatta be, erőt adván olyan hátrányos helyzetű, gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek, akiknek újra kellett kezdeniük más kondíciókkal az életüket.

A vírus eredményezte kényszerű leállás sokakat megtorpantott, így Kesserű Andrea munkásságát is kibillentette a napi mókuskerékből, a tanítási munka is komoly nehézségekbe ütközött, az eredetileg tervezett, dikokkal együttműködésben álmodott közös munka sem tudott megvalósulni. Ellenben az AN-DANI kollekció a Design Hét egyik legsikeresebb kiállítása volt. A tárlaton részben kézi szitázással és kézi festéssel készült plexi ékszerek, részben egyedi táskák, melyek elkészítésénél 60%-ban újrahasznosított anyagok, műanyag, fa, textil és különböző használati tárgyak - pl. fésük, csattok - kerültek felhasználásra.  

 

A kiállítás a Budapest Design Week rendezvénysorozat része volt.

 


 

5.TÁRGYfotók

2020 október 15 - december 10. között.

 

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2000 óta kétévente, 2019-től évente rendezi meg a Fotóhónap fesztivált. Nagy örömünkre szolgált, hogy a pandémia okán utolsó pillanatban lemondott kiállítás helyett sikerült egy tárgyfotókat bemutató kamara-kiállítást megrendeznünk.

Gyors akcióra volt szükség, hiszen nemzetközileg ismert tárgyfotósok felvételeiből kellett választanunk, lenagyíttatnunk és a szerzői jogokat tisztáznunk.

A Határtalan Design kiállításon már szerepelt, nemzetközileg ismert alkotók vállalták a “kármentést”, így Lina Németh (CZ), Jonas Marguet (CH),Sebastian Oros (RO), Villányi Csaba (HU), Ernest Wińczyk (PL) tárgyfotóit nagy sikerrel mutattuk be. 

 

A kiállítás a Fotóhónap rendezvénysorozat része volt.


 

  1. Itthon az Eventuellben

Király Adrienn és Szalai Bálint a MOME Design Intézet frissen végzett formatervező hallgatóinak kiállítása.

Eredetileg 2020 december 10. - 2022. február 28. között. (Meghosszabbítva 2021.04.14-ig)

 

A Design without borders / Határtalan Design kiállítás 2020 évi díjazottja, az “itthon.” című kollekció. Az projekt a Vajdaság kézműves és kisipari hagyományaira támaszkodva a környékbeli mesteremberek lehetőségeit szélesíti . A tervezők az alacsony technológia igényű, de nagy szaktudást felhalmozó műhelyeket szólítják meg egy közösen formált kollekció létrehozására.

Az “itthon.” első kollekciójának darabjait a paraszti kultúra visszafogott józansága és a tájegység színvilága inspirálta. A tárgyak kis szériás otthoni kiegészítők, melyek természetes, környékbeli alapanyagokból készültek, és finoman vegyítik a hagyományos kézműves technikákat a mai formavilággal.