EVENTUELL INKUBÁCIÓ – 2021

Zala Zsófi, Tóth Ádám

Malom Projekt - Harm less lamps

09.24 – 10.12.

Harm less x Malom projekt lamp collection

A Harm less és a Malom projekt kollaborációjából született lámpakollekció az innovatív és organikus anyagalternatívákat szemlélteti. A lámpaburák három különböző növényi hulladékból jöttek létre: narancshéjból, kávézaccból és tűlevélből. Míg a kávét és a narancshéjat helyi vállalkozásokból gyűjtik be az alkotók, a tűlevelek kidobott karácsonyfákról származnak. A lámpakollekció célja a hulladékban rejlő szépség láttatása mellett a körforgásos gondolkodás előtérbe helyezése.

@harm__less__ és @malomprojekt

EN

Harm less x Malom projekt lamp collection

The lamp collection, created from the collaboration of Harm less and Malom projekt, illustrates innovative and organic material alternatives. The lamp shades were made from three different plant wastes: orange peel, coffee grounds, and needle leaves. While coffee and orange peel are collected by creators from local businesses, the needles come from discarded Christmas trees. The aim of the lamp collection is to present the beauty of waste in addition to showcasing circular thinking.

@harm__less__ és @malomprojekt

Király Adrienn, Szalai Bálint

Az első év – Itthon.

10.13. – 11.07.


Az Eventuell Galéria inkubációs programja ezúttal öko és társadalomtudatos projekteket mutat be. A kiállítások alkalmával az alkotók személyes prezentációinak segítségével betekintést kaphatunk az alkotó folyamatokba, az inspirációkba, a fiatal tervezőket foglalkoztató, mindannyiunk számára fontos, előremutató felvetésekbe.

A második kiállítás meghívottja az itthon. studio. Az alapítók Király Adrienn és Szalai Bálint tavaly indították el saját projektüket, itthon. néven. A márka Bálint vajdasági szülővárosának kézműves hagyományaira támaszkodva az ott élő mesteremberek lehetőségeit kívánja szélesíteni. A kézművesekkel közösen létrehozott kollekció a helyi értékeket és szakmai tudást vegyíti a kortárs dizájn eszköztárával.

Az első kollekcióban kis szériában készülő, magas minőségű hétköznapi tárgyak kaptak helyet, melyek funkcionalitásuk mellett az otthonosság érzetét is erősítik. A hangulatában visszafogott, nyugalmat sugárzó tárgyegyüttest ülőkék, különféle tárolók, konyhai eszközök alkotják, amelyeket a természetesség és a földszíneken alapuló színhasználat rendez szerves egységbe.

A projekt tavaly elnyerte a határtalan design díjat, a kiállítás pedig az azóta eltelt egy év eseményeiről számol be.

https://www.instagram.com/itthon.designstudio/


EN
This time the Eventuell Gallery’s incubation programme showcases eco- and socio-conscious projects.The presentations of the artists during the exhibitions will provide insight into the creative
process, the inspiration, the progressive issues that move young designers and are
important to all.

The guest of the second exhibition will be the itthon. studio. Founders Adrienn Király and
Bálint Szalai launched their own project called itthon. last year. The brand – leaning on the
handicraft traditions of Bálint’s hometown in Vojvodina – attempts to expand the
possibilities of the local craftspeople. The collection, created together with the craftspeople, blends local values and expertise with the toolkit of contemporary design.

The first collection includes small-batch high-quality everyday objects that are functional yet
strengthen the homely atmosphere. Reserved and calming, the chairs, storage containers
and kitchen utensils are brought into unison by their naturalness and the use of earthy
colours.

Last year the project won the design without borders award, the exhibition showcases the
developments of the past year.

Attendance at the exhibition opening requires prior registration, whereas visiting does not.

https://www.instagram.com/itthon.designstudio/

TÁMOGATÓ: