ODEA ÉKSZERKIÁLLÍTÁS

Bánkuti Anna
Az ANZU ékszerek a grafika és az ékszerdizájn különleges ötvözetét jelenítik meg. A könnyed vonalakkal, mégis részletgazdagon, kézzel megrajzolt motívumokat a művész egyenként foglalja ezüstbe, így kap minden darab a készítő akaratából klasszikus vagy játékos, férfiasan karakteres vagy nőiesen lágy formát. Az ezüst nemes, ám lefegyverző szerénysége, a formák változatossága és a motívumok egyedisége lehetővé teszi, hogy minden napszakban alkalomhoz illő ékszerrel hódítson viselője.
Anna, az ANZU márkanév mögött álló fiatal tervező, 2016-ban szerzett diplomát festő- és szobrászművészként a stuttgarti Művészeti Akadémián, majd a pforzheimi Design Egyetem ékszerész karán képezte magát tovább. Jelenleg önálló ékszerkészítőként dolgozik Stuttgartban.
www.
Bánkuti Anna-066

Bánkuti Anna-03 Bánkuti Anna-02 Bánkuti Anna-04 Bánkuti Anna-05 Bánkuti Anna-01


Dagmar Christina Gerke
A „változás” fogalmát tárgyiasítja annak a pillanatnak a megragadásával és ezüstbe öntésével, amikor a forró, folyékony viasz jeges vízbe kerülve megdermed. Bizarr organikus formái arra csábítanak, hogy megérintsük őket, s ekkor meglepetéssel vesszük tudomásul, hogy a könnyűnek tetsző kisebb darabok meglepően nehezek, míg a súlyosnak tűnő formák egészen könnyűek. Felületük finom hálózatával az extravagáns formák felfűzve, ékszerré változtatva a legkülönbözőbb asszociációkat váltják ki a nézőkből. Ki-ki a maga képzeletvilágának megfelelően felhőre, vulkánra, korallra, gyökerekre gondolva viselheti őket.
Dagmar a pforzheimi ékszer- és órakészítő szakiskola után, 2015-ben kezdte meg tanulmányait a HAWK Művészeti Főiskolán (Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst).

dav

Dagmar_Gerke_Christina-03 Dagmar_Gerke_Christina-05 Dagmar_Gerke_Christina-04 Dagmar_Gerke_Christina-02 Dagmar_Gerke_Christina-01


Kocsor Eszter Sára
Tükörrel, a tükröződéssel kívánja eltúlozni, megsokszorozni a kövek szépségét, valóságos ”droghatásra” törekszik.  Ez a jelenség egy olyan megmagyarázhatatlan illúziót ad, ami folyamatos érdeklődést vált ki az emberekből. Olyan ékszer elkészítését kísérli meg újra és újra, amelyről nem tudjuk levenni a szemünket, ami az emberi test mozgásával folyton változó, értékes, érdekes képet nyújt a szemlélő számára. Eszter korán, 15 évesen kezdett ékszereket tervezni, azóta állítja, akkor él igazán, amikor egy tárgyon keresztül átadhatja a világnak a gondolatait.
2014 óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fémműves, ékszertervező hallgatója. Egy évig tanult Németországban, a HAWK Művészeti Főiskolán (Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst), ahol Georg Dobler volt a mestere.
Kocsor Eszter-06

Kocsor_Eszter-001 Kocsor Eszter-02 Kocsor Eszter-03 Kocsor_Eszter-004 Kocsor_Eszter-005


Németh Orsolya
Építőmérnökként diplomázott, mely alapvetően befolyásolja alkotói munkásságát is. Fémműves tanulmányait követően NoomArt néven ékszertervező műhelyt alapított Budapesten. Nagy hangsúlyt fektet a tervezésre, az egyszerű formákra való törekvésnek köszönhetően munkái tükrözik a mérnöki megközelítést. Kísérletezik az anyagokkal, módszerekkel és koncepciókkal, mindig valami újat, korábban ismeretlent keres. A legmodernebb technológiák mellett előszeretettel alkalmaz olyan tradicionális technikákat, mint például a hagyományos eljáráson alapuló, japán felületdíszítés, a ’Nunome Zogan’. Különösen izgalmasnak tartja az évszázados tudás és a modern design közti különbségeket.
Orsi jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója.
nemeth-orsolya-01

Németh Orsolya-04 Németh Orsolya-03 Németh Orsolya-05 Németh Orsolya-02